Ce spun "roşienii" despre referendumul de astăzi

Ce spun
Peste 70.000 de oameni din 35 de localităţi din judeţul Alba sunt aşteptaţi astăzi la referendumul privind mineritul în zona Roşia Montană. Referendumul este unul consultativ, iar pentru a avea cvorum trebuie să voteze 50% plus 1 din cetăţenii cu drept de vot.

"Sunt de acord cu mineritul. Eu am ieşit la pensie de la mină. Am fost şofer acolo timp de 41 de ani. A fost excelent când mergea mina, dar când s-a închis tot ce era în zonă a dat faliment. Copiii noştri nu au unde lucra", a spus Viorel, de 61 de ani, unul dintre cei care s-a prezentat la vot la Roşia Montană.

La rândul lui, Bogdan Albu, preşedintele Sindicatului "Viitorul Mineritului", crede că votul de astăzi este unul istoric pentru locuitorii zonei.

"E un vot istoric petru că cetăţenii din Munţii Apuseni sunt chemaţi la urne ca să-şi decidă soarta, să decidă că mineritul este o activitate de bază în zonă şi că crearea de locuri de muncă este cel mai important lucru pentru ei", a spus Albu.

Conform acestuia, în prezent la Cupru Min Abrud lucrează aproximativ 500 de mineri, iar la RMGC încă 500. "În anul 2000, la Roşia Montană lucrau 1.000 de oameni, iar la Cupru Min peste 2.000".

Etichete
Comenteaza