Centru de Îngrijiri Paliative pentru copiii cu boli cronice progresive la Cluj

Centru de Îngrijiri Paliative pentru copiii cu boli cronice progresive la Cluj

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului va construi, în localitatea Sânnicoară, un spital unde vor fi îngrijiți copiii cu boli cronice progresive.

Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatreice „Sfântul Hristofor” va fi ridicat pe strada Triajului din Sânnicoară, iar joi va avea loc punerea pietrei de temelie la această contrucție. Centrul „Sfântul Hristofor” va asista pacienții minori cu boli cronice progresive, în diferite stadii ale bolii.

Slujba va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, avându-l alături pe Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, arată reprezentanții Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopia Vadului Feleacului şi Clujului a mai înființat, în anul 2009, la Cluj-Napoca, Centrul de Îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie”. Acesta dispune de 40 de locuri pentru spitalizarea continuă a persoanelor cu afecțiuni oncologice, iar serviciile medicale sunt completate de asistență religioasă și psihologică care nu se limitează la pacienți, ci cuprinde și aparținătorii.

Comenteaza