Cluj Bike iese din hibernare. Va funcţiona în Floreşti şi Apahida

Cluj Bike iese din hibernare. Va funcţiona în Floreşti şi Apahida
Sistemul de bike-sharing va redeveni funcţional în 6 martie, în Cluj-Napoca, Floreşti şi Apahida, se arată într-un anunţ de pe pagina de Facebook Cluj Bike. A fost sistat pe perioada iernii, iar bicicletele au intat în revizie. Până la finele lui 2016 au fost emise 12.144 de carduri de utilizator.

În perioada anului trecut au fost efectuate 188.460 de trasee, cu o durată de 67.828 de ore și o durată medie de 22 min/traseu.

Între cele mai vizitate stații se numără cele de pe Splaiul Independenței, George Coșbuc și de la Iulius Mall. Evident, în această zonă figurează și traseele preferate de clujeni: Splaiul Independenței - Splaiul Independenței, G. Coșbuc - G. Coșbuc și Izlazului - G. Coșbuc.

420 de persoane aveau sold negativ la finele lui 2016 și nu vor mai putea folosi bicicletele până la plata restanțelor. Suma totală: 1.473 de lei. Pe parcursul întregului an au fost efectuate 725 de plăți, în valoare de 7.253 de lei și 1.010 cash, însumând 3.498 de lei.

Regulament şi preţuri

Conform regulamentului votat de consilierii locali, o bicicletă poate fi închiriată gratuit timp de o oră. După scurgerea acestui interval, păstrarea vehiculului nu mai este gratuită: utilizatorii vor plăti o taxă între 2 şi 80 de lei, în funcţie de timpul de utilizare. Bicicleta este înseriată şi are doi senzori care sunt cuplaţi la staţiile de stocare care transmit că ea a fost returnată.

Intervalul orar de închiriere pentru o zi este 06:00-24:00, valabil de luni până duminică. Pentru returnarea bicicletei după 12 ore de la închiriere, dar în cel mult 12 ore de la durata maximă - ora 24:00 din ziua închirierii - se aplică o amendă în valoare de 100 de lei. De asemenea, pentru avarierea bicicletelor sau a staţiilor de stocare se vor percepe amenzi între 100 şi 500 de lei. Pentru pierderea sau furtul bicicletei utilizatorul va scoate din buzunar 650 de lei.

Închirierea bicicletelor se va face în baza unui card emis de Primăria Cluj-Napoca. Persoanele sub 18 ani pot obţine cardul doar cu acordul unui părinte, în timp ce tinerii sub 14 ani nu pot beneficia de acest serviciu. Cardul este nominal şi nu poate fi împrumutat unei alte persoane.

Comenteaza