Foto Clujul, ca Vestul Sălbatic. Cai în galop la Teatrul Național

Clujul, ca Vestul Sălbatic. Cai în galop la Teatrul Național
Perechea de cai a luat la rând străzile din Mărăști și din centru | Foto: Info Trafic Jud. Cluj
Clujul, ca Vestul Sălbatic. Cai în galop la Teatrul Național
Clujul, ca Vestul Sălbatic. Cai în galop la Teatrul Național
Clujul, ca Vestul Sălbatic. Cai în galop la Teatrul Național
Clujul, ca Vestul Sălbatic. Cai în galop la Teatrul Național

O pereche de cai a terorizat duminică după-amiaza șoferii aflați în trafic pe principala arteră din oraș. Deși caii de pe străzi au devenit un fenomen în orașul “de cinci stele”, nu doar stăpânii, ci și autoritățile par să îl fi scăpat de sub control.

Animalele speriate au fost văzute de conducătorii auto în mai multe zone din mijlocul orașului, galopând printre mașini pe Bulevardele Aurel Vlaicu și 21 Decembrie, în Piețele Mărăști și Avram Iancu, fiind blocați în cele din urmă, după o lungă perioadă de fugă nebună, pe str. Brașov.

“Se pare că au prins undă verde", “O auzit că se închide piața”, “Au venit să își ia un credit de la BRD, i-a speriat închiderea piețelor”, “Îi maraton azi la Cluj, traseul e până în Florești, acolo e capătul și rămân" “Fac parte din programul primăriei de reducere a poluării”, "Frumos, păstrează banda”, “2 cai putere”, “De regulă sunt prin Florești, s-or fi mutat proprietarii", “Mai degrabă de pe Muncii”, au comentat membrii grupului Info Trafic Județul Cluj.

Alții au încercat să ajute autoritățile în capturarea cabalinelor: „Sunt pe la The Office - Regională acum”, “Dimineața mai vedeam oameni care făceau sensul de sub pod cu căruța”, “Chemați ridicările, să îi ducă la platforma RADP”, “Au fost prinși pe strada Brașov”, “Numai glume știți. Dar de luați unul din ăsta pe capotă să vedeți cum plângeți, mai ales dacă nu aveți asigurare Casco”.

Cartierele orașului, asaltate de vizitii sau călăreți

În vară, locuitorii din noul ansamblu imobiliar ridicat pe platforma Iris au fost treziți de un scandal iscat între “strângătorii” de deșeuri din cartier și organele de ordine. Un atelaj cal - căruță, condus de copii, scăpat de sub control, a lovit un autovehicul. Poliția Locală a imobilizat minorul care încerca să plece cu calul pentru ca animalul să nu fie dus la sediul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP). 

Calul a continuat să alerge printre mașinile parcate, fiind oprit de un polițist local. Au apărut polițiști locali, polițiști, jandarmi, ambulanțieri, însă scandalul a durat peste o oră, posesorii atelajului, pasibili de amendă, acuzând organele de ordine că au bruscat copilul. Astfel de evenimente sunt la ordinea zilei atât în cartierele Muncii și Iris, dar și în Grigorescu și Mănăștur.

Comenteaza