Video Comisarul european Mariya Gabriel este la Cluj

Comisarul european Mariya Gabriel este la Cluj

Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel este astăzi la Cluj-Napoca, alături de reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale.

Prezența Comisarului European Mariya Gabriel și organizarea acestui eveniment reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city. Ca administrație locală ne asumăm acest rol de conector al nevoilor cu resursele, pentru a crește potențialul de inovare al orașului.

"Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, să putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene", a declarat primarul Emil Boc. 

La finalul vizitei, comisarul european Mariya Gabriel şi primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc vor susţine un dialog cu cetăţenii cu tema “Orizont Europa: provocări şi perspective”.

 

Comenteaza