Competiția Capitală Europeană a Inovării 2020 se lansează la Cluj

Competiția Capitală Europeană a Inovării 2020 se lansează la Cluj

Cluj-Napoca va găzdui între 4 și 7 martie Startup Innovation Camp 2020. În cadrul evenimentului se va lansa și competiția privind Capitala Europeană a Inovării, ediția 2020.

Startup Innovation Camp 2020 este organizat de Asociația Transilvania IT în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. ”Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actori din ecosistemul local de inovare (experți cheie ai Q-helix), experți din Uniunea Europeană activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali”, precizează organizatorii.

De altfel, consilierii locali au aprobat la ultima ședință alocarea a 150.000 de lei de la bugetul local pentru susținerea acestui eveniment.

La Cluj va fi prezent cu această ocazie și comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel. Cu prilejul deschiderii festive a evenimentului, în 5 martie, Comisia Europeană va lansa și competiția din acest an privind Capitala Europeană a Inovării.

Evenimentul va marca și încheierea proiectului pilot de colaborare strategică dintre Cluj și Varna din cadrul Inițiativei Startup Cities.  

Anul trecut concursul „Capitala europeană a inovării” a fost câștigat de Nantes. Prima ediție a concursului a avut loc în 2014. Printre câștigătorii anteriori se numără Barcelona (2014), Amsterdam (2016), Paris (2017) și Atena (2018). Premiile sunt acordate în cadrul programului Orizont 2020. Titlul este însoțit de un premiu în bani în valoare de 1 milion de euro.

Comenteaza