Competiție de aeromodelism la Cluj. Participă concurenți din străinătate

Competiție de aeromodelism la Cluj. Participă concurenți din străinătate

Piloții de aeromodele se vor duela pe o pistă în aer liber, iar câștigătorul va fi cel care încheie cursa în cel mai scurt timp. Piloții de aeromodele se vor “duela” pe o pistă în aer liber, iar câștigătorul va fi cel care încheie cursa în cel mai scurt timp.

Asociația Română de Aeromodelism (ARA) organizează a doua ediție a competiției Liberty Multirotor Racing, în 25-26 august, la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca.

Cu o pistă de zbor de 20.000 mp, cu un traseu amenajat special cu steaguri, porți și tunel, precum și cu sistem de semaforizare vizual și acustic, sistem de cronometrare și ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare, toate condițiile pentru organizarea competiției sunt îndeplinite.

Liberty Multirotor Racing 2018 are două categorii, Multirotor Racing și Multirotor Freestyle, iar doritorii se pot înscrie pe www.aeromodelism.ro până în 13 august.

„Anul acesta ne așteptăm la 30 de concurenți, mult mai mulți decât la prima ediție, va fi o competiție la care vor participa concurenți și din alte țări. Ca noutate, vor putea concura câte 4 piloți în același timp, față de 2 anul trecut, ceea ce înseamnă mai multă complexitate și adrenalină”, a declarat Babos Andras Sandor, membru de onoare al ARA.

„Ne dorim să devină un eveniment la care să participe și părinți și copii. Va fi amenajată o zonă pentru copii, unde aceștia vor putea construi aeromodele și vor participa la multe alte activități distractive”, au completat organizatorii.

Vizitatorii vor mai putea admira demonstraţii şi cu alte tipuri de aeromodele (avioane, elicoptere) şi automodele, iar intrarea este liberă. Un multirotor, din punct de vedere tehnic, este un "quadcopter", adică un aeromodel guvernat de un flight controller.

Cu o linie de pornire și sosire setată, pista este un curs tridimensional, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți. În timpul unei cursei, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km/h cu accelerație de la 0-100 km/h în mai puţin de 1,5 sec.

 

Comenteaza