Confiscări de sezon ale poliţiştilor clujeni: petarde şi brazi

Confiscări de sezon ale poliţiştilor clujeni: petarde şi brazi
Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii de Crăciun îşi fac apariţia şi vânzătorii ambulanţi care aduc la vânzare marfă fără documente legale. Aşa se face că oamenii legii au confiscat ieri petarde şi brazi.

Aşadar, poliţişii au depistat pe DJ107 N, pe raza comunei Băişoara, un bărbat de 41 de ani din comuna Măguri Răcătău, care transporta cu o autoutilitară 21 pomi de Crăciun, esență brad, fără a avea acte de provenienţă şi fără a fi marcați cu sigiliu-crotaliu, prevăzut de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 2.000 lei, iar brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predati în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Iara.

Tot ieri, poliţiştii din Floresti au depistat un bărbat de 30 ani din comuna Beliş, care transporta cu o autoutilitară 15 pomi de Crăciun, fără a deţine documente de însoţire a mărfii, nemarcaţi, fără sigiliu crotaliu. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Cluj-Napoca, valoarea acestora fiind de aproximativ 750 lei.

De asemenea, amendă au primit şi două femei care vindeau în centrul Clujului petarde şi pocnitori, fără a deține autorizaţie în acest sens. Produsele pirotehnice au fost ridicate pe bază de proces-verbal.

Comenteaza