Consiliul Concurenţei investighează o posibilă împărţire a pieţei în furnizarea de indicatoare rutiere. DRDP Cluj, unul dintre beneficiari

Consiliul Concurenţei investighează o posibilă împărţire a pieţei în furnizarea de indicatoare rutiere. DRDP Cluj, unul dintre beneficiari
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa comercializării produselor de semnalizare rutieră.

Potrivit Consiliului Concurenţei, înţelegerea ar fi fost făcută în cadrul unor licitaţii publice organizate în perioada 2014-2016, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în prezent Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

„Investigaţia vizează o posibilă împărţire a pieţei în cadrul a trei proceduri de achiziţie publică organizate de CNADNR SA pentru atribuirea contractelor cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere şi a mijloacelor de semnalizare rutieră pe drumuri naţionale din administrare, necesare celor 7 structuri regionale din subordinea sa, respectiv: DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Iaşi, DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova şi DRDP Braşov", arată Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei mai informează că a efectuat inspecţii inopinate la mai multe companii iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă.

Companiile sunt suspectate că au participat la cele trei proceduri de achiziţie publică, fie prin constituirea unor asocieri de companii (consorţii) în vederea depunerii unei oferte comune, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate.

Legea concurenţei interzice asocierea întreprinderilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică.

Comenteaza