Contractele firmelor care construiesc drumuri, reziliate dacă nu se respectă termenele

Contractele firmelor care construiesc drumuri, reziliate dacă nu se respectă termenele
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că va analiza împreună cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache, toate contractele încheiate de CNADNR cu firme pentru construcţia de drumuri şi dacă acestea nu respectă termenele convenite "zboară efectiv" din contract.

"Am avut discuţii cu domnul ministru Matache şi o să avem şi în următoarele zile, contract cu contract, vreau să ştiu exact care sunt problemele. Cunosc acest mecanism foarte bine şi vreau să văd că fiecare companie, indiferent de numele pe care-l poartă, dacă nu lucrează conform calendarului, zboară efectiv, pe româneşte, de pe contract, fără niciun fel de problemă.

Vreau să văd că această companie naţională de drumuri (CNADNR, n. red.) care este cea mai mare beneficiară de bani publici din România şi de bani europeni şi din bugetul de stat îşi face treaba, adică stă în fiecare zi pe şantier şi vede exact cum se lucrează. Nu se lucrează, aplică penalităţi, nu se revine la actul de lucru, efectiv se anulează contractul", a spus Teodorovici, joi seara, la un post de televiziune, informează Mediafax.

Referitor la rectificarea bugetară, ministrul Finanţelor a precizat că a luat banii necheltuiţi de la Ministerul Transporturilor pentru a-i da zonelor care aveau nevoie de fonduri bugetare.

"Mulţi au reproşat că la Transporturi, la rectificare, am tăiat din bani. Şi am spus: <<Abordarea mea ca ministru de finanţe este aceea de a nu încuraja deficitul artificial, adică aloc undeva bani unde nu se cheltuie în loc să-i pun acolo unde trebuie. Zone în care nu se cheltuie banii le descopăr, le tai de acolo până când vor cheltui, le expun şi în mod public, ca lumea să vadă foarte clar şi să pun presiune pe acele structuri care nu cheltuie banii>>", a explicat Teodorovici.

Comenteaza