Copiii din Cluj primesc cadouri cu camionul

Copiii din Cluj primesc cadouri cu camionul
Peste 25.000 de copii din Cluj, dar și din Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj și Suceava primesc, începând de joi, cadouri aduse din Germania, în cadrul unei acţiuni intitulate "Camionul de Crăciun", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Zeci de TIR-uri încărcate cu daruri pregătite de familii din Germania pentru copiii din România au sosit joi în România. "Camionul de Crăciun" împlineşte, în 2017, 15 ani de când aduce daruri copiilor din România.

"Asociaţia Tăşuleasa Social a crescut mare cu această acţiune, iar acum la a 15-a ediţie va fi cel mai mare Camion pe care l-am organizat vreodată, 25.191 de copii pe care îi vom vizita, adică 21 de TIR-uri. Am început prin a dărui cadouri unor copii nevoiaşi în primii ani, apoi încetul cu încetul s-a transformat într-o acţiune de educaţie, prin care mii de copii au învăţat să primească, să dea mai departe şi mai ales să facă ceva pentru comunitatea şi locul în care trăiesc prin proiecte gândite de ei. Anul acesta, camioanele vor merge în zilele de 28 şi 29 decembrie în cinci judeţe, unde pe lângă voluntarii Tăşuleasa Social, numeroşi educatori, învăţători, profesori, jandarmi, pompieri şi poliţişti vor fi voluntari ai Camionului de Crăciun într-un excelent model de colaborare", a spus preşedintele Tăşuleasa Social, Alin Ulman Uşeriu.

Cadourile extrem de consistente sunt pregătite de copii din Germania pentru cei din România. Fiecare pachet conţine daruri pentru întreaga familie şi sunt adunate până în Ajunul Crăciunului de "Die Johanniter Unfall Hilfe" (Ordinul Cavalerilor Ioaniţi).

În ziua de Crăciun, după masa de prânz, voluntarii germani pornesc la drum, pentru a duce cadourile micuţilor. Anul acesta în România au ajuns peste 60 de voluntari germani care şi-au sacrificat vacanţa de Crăciun pentru a veni cu TIR-urile încărcate de cadouri.

În fiecare an, Cavalerii Ioaniţi aleg câte patru ţări din Europa de Est unde împart daruri copiilor.

 

Comenteaza