Copiii şi părinţii învaţă să comunice prin muzică

Copiii şi părinţii învaţă să comunice prin muzică
Fabrica de Pensule lansează o provocare pentru familiile cu copii, un curs în premieră în Cercul Întreg, o încercare despre cum ar fi dacă la inima unei familii ar sta comunicarea prin muzică, comunicarea sub semn armonic, în loc de comunicarea verbală.

În muzică, acțiunile noastre se măsoară după posibilitatea lor de a produce armonie sau dizarmonie, după capacitatea de a-l include pe celălalt, după capacitatea de a oferi libertate, într-un context care are limite.

Când într-o joacă muzicală cineva încalcă limitele jocului, când depășește zona de echilibru, nu e nevoie să zici asta. Se simte. Pentru că în acel moment joaca se degradează. Muzica liberă, muzica vie, ne dă posibilitatea să observăm fenomenul armoniei în manifestare, moment cu moment.

Aplicat ca limbaj între părinți și copii, le dă copiilor posibilitatea să își experimenteze la modul concret abilitatea de a distruge sau a creea armonie, posibilitatea de rebeliune și de încadrare, iar părinților le oferă ocazia de a deveni părtași și de a învăța din capacitatea creativă enormă a copiilor și din abilitatea lor de a găsi soluții cu totul ieșite din comun.

În cursul care are loc pe 21 ianuarie, de la ora 17:30, la Fabrica de Pensule, copii şi părinţi se vor familiariza cu diferite tipuri de instrumente intuitive, de proveniență africane, braziliene și românești, și vom creea diferite jocuri pe ritm și armonie, care să ne servească ca exemple practice.
Cursul se constituie de la un număr de minim 4 părinți împreună cu copii.

 

Comenteaza