Corupţia, depistată cu ajutorul presei

Corupţia, depistată cu ajutorul presei
Mass-media este prima sursă de informare asupra corupţiei, cred trei sferturi dintre cetăţenii chestionaţi în cadrul unui studiu referitor la percepţia asupra acesteia.
Studiul “Percepţia cetăţenilor asupra corupţiei din instituţiile publice: cauze, practici, prevenire” a fost realizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în parteneriat cu asociaţia Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă. Acesta urmăreşte măsurarea percepţiei cetăţenilor asupra fenomenului corupţiei din România, potrivit ANFP.

Jumătate dintre respondenţi merg cel mult o dată pe an la primăria la care sunt arondaţi. În ce priveşte cazurile de corupţie, o treime dintre aceştia (37%) au spus că au aflat despre astfel de cazuri din presa locală sau că au fost ei înşişi victime ale corupţiei.

Referitor la sursele de informare cu privire la corupţie, mass-media se află pe primul loc ca sursă credibilă în furnizarea informaţiilor, fiind astfel menţionată de 73,54% dintre cetăţeni, arată ANFP, citată de Mediafax. Studiul a fost realizat între 28 aprilie şi 25 mai, prin anchetă pe bază de interviu. În total, au fost chestionate 1.200 de persoane din cinci judeţe: Cluj, Dolj, Harghita, Ilfov, Neamţ şi din sectorul 6 al municipiului Bucureşti.
Comenteaza