Foto Costuri usturătoare la Bolt în Cluj: „După doar 5 minute, cursa e mai scumpă cu 15 lei / Nu încap 3 adulți în mașină”

Costuri usturătoare la Bolt în Cluj: „După doar 5 minute, cursa e mai scumpă cu 15 lei / Nu încap 3 adulți în mașină”
| Foto: CristiCroitoru - Depositphotos.com

Prețurile serviciului de ride-sharing Bolt (fostul Taxify) par că au luat-o razna la Cluj-Napoca, iar serviciul este aspru criticat și pentru alte lacune.

Un clujean s-a plâns deoarece, pe lângă faptul că tariful practicat e mare, cursa pe care o căuta s-a scumpit subit cu 15 lei la doar 5 minute de la căutarea inițială.  

Seara asta, ora 22.00. Cluj. Intru pe Bolt. Cer o cursă de pe Emil Isac până pe Colinei, cu oprire pe Pasteur. Îmi arată costul de 44 de lei. Mai stăm cinci minute, să plătim nota la restaurant, intru să dau comanda, hopa, se făcuse 61 de lei, aceeași cursă”, a scris Doru Șupeală pe Facebook.

Mașina Bolt - „ascuțitoare” neîncăpătoare / Nu ai loc în ea? 12 lei anularea 

Totodată, acesta s-a plâns și de faptul că mașinile oferite de Bolt pentru clineți sunt neîncăpătoare. 

Am fost curios să văd și ce mașină vor să trimită la banii ăștia, fiindcă săptămâna trecută mi-au trimis, pentru o cursă cu trei persoane, o Dacia Spring. Evident că atunci am anulat cursa, că în ascuțitoarea aia nu poate intra, pe lângă șofer, decât maxim o persoană plus un rucsac, eventual un copil. Am anulat atunci, dar m-au taxat cu 12 lei, deși era limpede că ascuțitoarea aia nu ar fi putut duce trei adulți, pe lângă șofer. Ce mașină credeți că ar fi trimis Bolt în seara asta? Ați ghicit, același model de ascuțitoare. Evident, am zis pas”, a explicat clujeanul.

Alternativă mult mai ieftină și mai spațioasă pentru clujean

Clujeanul s-a reorientat rapid, iar în cele din urmă a găsit o alternativă pentru aceeași cursă, într-o mașină mai încăpătoare pentru adulți și la un preț mult mai bun.

Am intrat pe Click Taxi, a venit un Renault Megane, am mers confortabil doi hăndrălăi la cele două adrese, cost total 31 de lei, am plătit cu cardul 35 de lei, cu toată bucuria. Bolt, ți s-a urcat rău la cap, te cam Uberezi. Dincolo de faptul că te-ai umplut de ricșe care se cred automobil, prețurile cu care încerci să ne umbli prin portofel sunt tot mai nesimțite. F**k off, Bolt!”, a conchis clujeanul deranjat de practicile Bolt.

Costuri usturătoare la Bolt în Cluj: „După doar 5 minute, cursa e mai scumpă cu 15 lei / Nu încap 3 adulți în mașină”Sursă fotografie: Facebook - Doru Șupeală

Atenție la tariful „fix” de la Bolt - poate să fie mai mare

Chiar dacă tariful celor de la Bolt e fix în momentul în care comaniz, acesta se poate modifica, iar ulterior cursa îl poate costa mai mult pe client. Acest exemplu este des întâlnit în momentul în care șoferul merge pe ul alt traseu, ceea ce implică o distanță mai mare, iar la finalul cursei primești o chitanță pe adresa de e-mail cu o sumă mai mare față de cea care a apărut inițial chiar în momentul dinainte de a apăsa pe „comandă”.

În comentarii și alți cetățeni s-au arătat și ei la rândul lor consternați de tarifele practicate de către Bolt.

Eu pe o cursă de la Clujana în Mănăștur era să plătesc 150 de lei. De atunci iau doar taxi. De când e legea aia cu plata pe card e și mai ieftin, și mai decent”, a comentat Victor Dinică.

O altă persoană a împărtășit și ea diferența de tarif dintre Bolt și Click Taxi pentru aceeași cursă.

De pe Oașului până în Mihai Viteazu, zilele trecute, Boltul îmi cerea 55 de lei. Am comandat prin Click Taxi, am plătit 18 lei”, a scris și Bianca Tămaș în secțiunea de comentarii.

Comenteaza