Video Foto Cum arată noul tronson din Autostrada Transilvania, dintre Iernut și Chețani

Cum arată noul tronson din Autostrada Transilvania, dintre Iernut și Chețani
| Foto: Facebook/API
Cum arată noul tronson din Autostrada Transilvania, dintre Iernut și Chețani
Iernut și Chețani
Iernut și Chețani
Iernut și Chețani
Iernut și Chețani
Iernut și Chețani
Iernut și Chețani

Asociația Pro Infrastructură (API) a publicat imagini de pe tronsonul dintre Iernut și Chețani, parte a Autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, care a fost deschis circulației vineri.

Lotul de 17,9 km de pe A3, Iernut - Chețan a fost inaugurat vineri, împreună cu nodul rutier Chețani, care va face legătura cu lotul următor, Chețani - Câmpia Turzii, cu o lungime de 15,6 km, unde lucrările avansează mai greu. 

"Am participat vineri la inaugurarea celor 18 km din Autostrada A3 Iernut-Chețani construiți de asocierea Astaldi-Max Bogl împreună cu nodul rutier Chețani realizat de compania Straco. Mulțumim CNAIR pentru invitație și pentru găzduire. Felicităm cei doi constructori pentru munca depusă și pentru depășirea tuturor blocajelor survenite pe perioada implementării acestor proiecte.

Tronsonul Iernut-Chețani început în anul 2016 a avut parte pe parcursul lucrărilor de o sumedenie de provocări, de la terenul dificil în lunca Mureșului, complexitatea viaductelor ce traversează râul Mureș printre care o traversare dublă a râului și a satului Bogata sau intrarea în insolvență a celor de la Astaldi.

Nici cei de la Straco nu au fost lipsiți de provocări, cele mai relevante ținând de insolvența financiară în care se află și de neasumarea de către CNAIR a unor cheltuieli suplimentare survenite pe parcursul lucrărilor.

Dar au reușit să se mobilizeze în ultimele luni cu ajutorul Marcotim și Baxcom, astfel încât să finalizeze nodul Chețani care a permis punerea în valoare a tronsonului vecin.

Ne exprimăm speranța că Straco împreună cu ceilalți actori implicați în execuția sectorului Chețani-C.Turzii vor face o figură frumoasă în următoarele luni, astfel încât în 2021 să circulăm doar pe autostradă de la Cluj la Tg. Mureș", au scris pe Facebook cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Comenteaza