Cum fură brokerii de asigurare banii clienţilor

Cum fură brokerii de asigurare banii clienţilor
Polițiștii Capitalei au descins simultan în 32 de locații din București și Ilfov, pe urmele unei grupări ai cărei membri sunt acuzați de înșelăciune, spălare de bani, fals și uz de fals. Prejudiciul estimat până acum este de un milion de lei iar plângerea a fost făcută de o persoană vătămată din Cluj.

Poliţiştii bucureşteni și procurorii Parchetului Capitalei efectuează azi 32 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la persoane suspectate că s-au folosit de datele de autentificare ale unor brokeri de asigurări în numele cărora au încheiat poliţie de asigurare, ne-a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, procuror Gheorghe Vicențiu. Conform sursei citate, sunt vizate 11 persoane care prin înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals au creat un prejudiciude peste un milion de lei, informează evz.ro

"Dosarul e supravegheat de noi, sunt învinuite 11 persoane pentru fraude în contractele de intermediere în asigurări. Este vorba despre contracte de brokeraj și ctracte de franciză. Avem o parte vătămată din Cluj care are o firmă de brokeraj de asigurări ce lucrează cu marile companii Asta, Carpatica", a declarat procurorul Gheorghe Vicențiu. "Partea vătămată prin contractul de franciză a împuternicit pe altcineva să se ocupe de asigurări în numele ei. Acest împuternicit, administratorul unei firme din București, care a încheiat contractul s-a folosit de datele unei persoane care avea competența să încheie polițe de asigurare (codul RAF)fără ca această persoană să știe, să vrea", a precizat sursa citată pentru evz.ro.

Escrocii au început emiterea de poliție, au virat banii pentru câteva, apoi și i-au însușit pe ceilalți. Polițele de asigurări erau încheiate în mai multe zone: Cora, Pantelimon, Băneasa, Pipera, prin punctele de lucru ale unor societăți controlate de un alt făptuitor, un "șmecheraș" din domeniul asigurărilor, după cum ne-au precizat surse din cadrul Poliției Capitalei.

Cei 11 implicați în această escrocherie sunt "indisponibilizați" și vor fi duși la audieri, imediat ce vor fi finalizate perchezitiile care sunt acum în derulare. Deja au fost descoperiți mai mulți bani, dar și dovezi incriminatoare.

Acţiunea este realizată de poliţişti de la serviciile de investigare a fraudelor din Poliţia Capitalei, cu sprijinul DIPI şi SRI.

Etichete
Comenteaza