David despre alegerile la UBB, turul II: "nu voi susţine niciun candidat"

David despre alegerile la UBB, turul II:
Daniel David, candidatul la şefia universităţii "Babeş-Bolyai" în ai cărui votanţi stă noul rector al universităţii, spune astăzi pe blogul personal că nu va recomanda niciun candidat din turul II alegătorilor săi, ba mai mult, refuză acest mod de gândire.
">

"Lumea trebuie să înţeleagă că nici eu, nici colegii mei şi, îndrăznesc să spun, nici marea masă a votanţilor mei, nu putem gândi în logica electorală obişnuită - David are 218 voturi, deci el poate face în turul doi diferenţa dintre Ciumaş şi Pop...Unii mai adaugă şi faptul că îmi voi negocia voturile pentru poziţia de prorector şi, ca totul să fie complet, negociez voturile cu ambele părţi (sic!).

Oricât de greu le-ar veni unoră să creadă, noi nu gândim astfel, ba chiar refuzăm acest stil de gândire!", a scris David pe blog.

"Aşadar, după discuţiile cu colegii mei, spun cât pot de direct: în turul doi nu mă declar de partea niciunui candidat. Ei trebuie să convingă comunitatea UBB prin ceea ce sunt şi prin programul pe care îl au! Asta este foarte important. De aici sper să rezulte clar şi faptul că nu îmi negociez nicio poziţie în noua echipă, în baza unui potenţial sprijin anunţat în turul doi. Dacă câştigătorul din turul doi va dori să colaboreze cu mine pe probleme de cercetare, asta este o discuţie pe care o putem avea după turul doi; pentru mine acesta ar fi un semn că se doreşte colaborarea cu mine pentru expertiza mea şi poate pentru încrederea arătată de comunitate prin voturile celor 218, nu ca agent electoral în turul doi. Dacă nu se va dori această colaborare, este în regulă şi aşa, eu văzându-mi astfel doar de îndatoririle universitare asociate profesiunii pe care o am, fără angajament în politicile academice ale UBB, cu respectul cuvenit arătat rectorului ales de comunitatea căreia îi aparţin", a mai scris David

Psihologul a fost ales de 218 dintre votanţii care şi-au exprimat acest drept la alegerile din 1 martie, număr ce l-a clasat imediat sub linia care a trimis în turul II primii doi clasaţi - prorectorul Cristina Ciumaş şi academicianul Ioan Aurel Pop.

Vezi aici postarea lui Daniel David

Comenteaza