David şi Vincze au votat "pentru schimbare"

David şi Vincze au votat
Daniel David şi Eniko Vincze s-au prezentat aproape în acelaşi timp la al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de rector la universitatea "Babeş-Bolyai". Ambii sunt foşti contracandidaţi ai lui Ioan Aurel Pop şi Cristina Ciumaş, cei care au intrat în turul II al alegerilor, şi au spus că au votat pentru "ceva nou".

"Votanţii mei s-au împărţit, cred eu, în trei categorii relativ egale - cei care au votat cu Pop, cei care au votat cu Ciumaş şi cei care nu se vor mai prezenta la vot. A fost şi motivul pentru care nu mi-am mai asumat o poziţie publică, pentru a nu trăda una dintre categoriile respective", a declarat David. "Eu am votat într-o logică negativă, am votat pentru cea mai mare şansă din cele două, ca să putem organiza UBB măcar pe latura de cercetare", a adăugat David.


Eniko Vincze a spus că a optat "pentru un rector care doreşte schimbarea acelor aspecte care nu au mers bine la universitatea noastră". "Am votat pentru un rector deschis la dialog şi e clar că doreşte politici de dezvoltare ale instituţiei, care nu sunt în mod predominant marcate de ceea ce se cheamă management economic", a explicat Eniko Vincze.

Turul doi al alegerilor pentru conducerea UBB a început în această dimineaţă la ora 9 şi va dura până la ora 17, când uşile Colegiului Academic unde se desfăşoară sesiunea de votare se vor închide şi va urma numărătoarea voturilor.

Cei doi contracandidaţi din turul II, Cristina Ciumaş şi Ioan Aurel Pop, vor fi aleşi de către 1.580 de electori din care fac parte 155 de studenţi, membrii în consiliile profesorale ale celor 21 de facultăţi ale UBB, restul fiind cadre didactice şi cercetători ai universităţii.

 

Comenteaza