De ce doi hairstylişti care aveau COVID-19 nu au infectat niciunul dintre cei 139 de clienți?

De ce doi hairstylişti care aveau COVID-19 nu au infectat niciunul dintre cei 139 de clienți?
| Foto: ozarksfirst.com

Doi hairstylişti din Missouri au interacționat cu un număr total de 139 de clienți și șase colaboratori înainte de a afla că ambii au COVID-19 - din fericire, stiliştii nu au transmis virusul niciunuia dintre aceşti contacţi, potrivit oficialilor din domeniul sănătății.

Stiliştii lucrează la un salon Great Clips din Springfield, unde au fost puse în aplicare diverse măsuri de siguranță pentru atenuarea răspândirii potențiale a COVID-19, potrivit unei declarații a Departamentului de Sănătate Județean Springfield-Greene, scrie livescience.com

Timpii de programare au fost eşalonaţi pentru a limita contaminarea potențială între clienți, iar scaunele de salon au fost așezate mai departe decât de obicei. Stiliştii au rămas, de asemenea, la 1,8 metri distanță de clienți atunci când nu le tăiau părul, iar salonul a cerut ca atât stiliştii cât și clienții să poarte măști în timpul programărilor, potrivit clientului și jurnalistului Great Clips Steve Pokin, care a scris despre experiența sa în vizita la salon. la mijlocul lunii mai.

Departamentul de sănătate a oferit teste de diagnosticare gratuite pentru cei 139 de clienți care au avut contact la salon cu stiliştii infectați, precum și pentru cei șase angajați potențial expuși ai Great Clips, potrivit unui raport al incidentului, publicat marți (14 iulie) în jurnalul Morbidity and Mortality Weekly Report. (MMWR).

În total, 67 de persoane au fost de fapt teste de diagnosticare, iar toate au fost negative, a spus raportul. În plus, toți „clienții potențial expuși [clienții și colaboratorii] au fost carantinați pe durata perioadei lor de expunere”, a menționat departamentul de sănătate.

Niciunul dintre clienți nu a raportat simptome de COVID-19 în perioada lor de carantină de 2 săptămâni. Pe baza acestor dovezi, departamentul de sănătate și MMWR au ajuns la concluzia că niciun client sau coleg de muncă nu a contractat virusul nici unui stilist infectat. (Cu toate acestea, raportul MMWR notează că oficialii din domeniul sănătății nu ar putea exclude posibilitatea ca unii clienți care nu au fost testați pentru COVID-19 să aibă cazuri asimptomatice.)

Comenteaza