"Deputatul AKM", dezarmat de polițiști

Poliţiştii au verificat armele deţinute de parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu, l-au audiat şi au decis, vineri, să îi suspende dreptul de a le deţine, după ce acesta a declarat că are o pușcă mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească.

În urma declaraţiilor făcute în faţa poliţiştilor, aceştia au mers la domiciliul deputatului, au verificat armele şi au decis să îi suspende dreptul de a le deţine. Poliţiştii argeșeni au precizat, vineri, că va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu cazul lui Rădulescu, acestuia fiindu-i anulat dreptul de a deţine arme.

Fără a preciza că e vorba de parlamentar, reprezentanţii poliției se referă, într-un comunicat de presă, la „declaraţiile apărute în spaţiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale”.

„Vă informăm că, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deţinere. În urma controlului şi a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin 1 din acelaşi act normativ, a fost dispusă măsura anulăriii dreptului de deţinere a armelor”, arată IPJ Argeş.

Într-un interviu, Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou. Totodată, a criticat protestatarii din Piaţa Victoriei.

Întrebat de acuzaţiile sale la adresa protestatarilor, deputatul a declarat: "Eu am spus, treaba lor să iasă, numai că s-a terminat acest protest, oamenii stau într-un loc, neautorizaţi, ocupă o piaţă şi întrebarea mea era ce facem noi ceilalţi dacă vrem să ieşim în Piaţa Victoriei. De exemplu, eu să mă duc ca medic să lupt pentru dreptul oamenilor care au cancer. Nu să ocupi o piaţă, un loc, neautorizat, zile întregi".

El a făcut o comparaţie şi cu oamenii care au ieşit în stradă în 1989. "Revoluţionarii, când s-a terminat Revoluţia, au plecat acasă. Atât timp cât ordonanţa nu se mai aplică, se fac dezbateri şi din ele vor ieşi acestei modificări pe codul penal, vreau să înţeleg de ce cineva stă în stradă seară de seară".

Deputatul a declarat că a făcut şi o plângere penală după ce a primit 150 de ameninţări cu moartea pentru că a susţinut că protestatarii trebuie să fie alungaţi cu tunurile cu apă. "Vor fi audiate aceste 150 de persoane ca să spună dacă opinia mea i-a deranjat atât de tare ca să îmi ameninţe copilul", s-a explicat Rădulescu.

Comenteaza