"Domnule Emil Boc, înainte să ne construiţi metrou, vă rugăm să ne eliberaţi trotuarele!"

"Domnule Emil Boc, înainte să ne construiţi metrou, vă rugăm să ne eliberaţi trotuarele!"
| Foto: Facebook

Pietonii din Cluj-Napoca fac adesea slalom printre maşinile parcate pe trotuare sau printre stâlpii plantaţi în mijlocul trotuarelor. Dacă au un cărucior cu un copil mic, situaţia se complică rău de tot. Aceştia cer ajutorul primarului.  

Minicipalitatea construieşte metrou, dar pietonii din Cluj-Napoca nu au nevoie decât de o fâşie de trotuar ca să poată circula mai bine. Mai ales dacă au copii mici şi îi plimbă cu căruciorul. 

"Se spune că începi să înţelegi cu adevărat cartierul atunci cand ai copil mic şi îi iei străzile la pas. Voi cei de la Primăria Cluj-Napoca, aveţi copii? D-le Emil Boc, înainte să ne construiţi metrou, vă rugăm să ne eliberaţi trotuarele. Nu e greu. Costă puţin. Cu impact mare. De bun simţ", scrie un clujean pe grupul de facebook Clujul Civic. 

Comentariile la postare arată că situaţia e una cu vechime, iar cei care au atras atenţia autorităţilor de ani de zile cu privire la aceasta, au rămas adesea doar cu atât. "Foarte bine formulată problema, e pe buzele tuturor care suntem în majoritar pietoni, nu e prima dată evident, dar cumva e prima dată când o aud formulată atât de bine, în contextul dezvoltărilor metropolitane (metrou etc.)". "Bucuraţi-vă că nu sunt parcate maşini la 10 cm de gard!", "Am făcut o plangere acum 2 ani fix legat de ce prezinţi aici. Au venit cei de la poliţia locală, m-au căutat acasă, le-am dat buletinul să îşi noteze datele din el. Mă simţeam ca şi cum aş fi încălcat legea făcând plângerea aia. După aceea mi-au zis că nu au ce să facă că sunt prea multe maşini parcate pe trotuar şi că nu pot sa dea sute de amenzi, aşa la toată lumea", au scris alţi  clujeni. 

"Problemă majoră... din 2008 (!!!), când o asociaţie a mămicilor a organizat un marş al cărucioarelor, exact ca să facă apel la bun simţ în trafic, nu s-a schimbat mai nimic", a scris o mămică.  

Unii chiar propun soluţii simple, care ar putea veni în ajutorul celor care aleg mersul pe jos. "Ne trebuie soluţii proactive, nu reactive. Dacă trotuarele ar fi protejate de stâlpii de delimitare, nu s-ar mai parca şi nici nu ar mai trebui să dea sute de amenzi pt că cei cu maşinile ar trebui să îşi găsească un alt loc de parcare". 

Comenteaza