Dosarul Uioreanu, amânat la cererea fostului preşedinte al CJ Cluj. Ce motiv a invocat

Dosarul Uioreanu, amânat la cererea fostului preşedinte al CJ Cluj. Ce motiv a invocat
Procesul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, cercetat pentru fapte de corupţie, a fost amânat de instanţă la primul termen, la cererea acestuia.

Uioreanu a solicitat amânarea pentru a-şi putea angaja un avocat. După cum prevede codul de procedură penală, inculpaţii au posibilitatea să ceară o amânare pentru angajarea de apărători.

"Noi suntem angajați pe faze: urmărire penală, cameră preliminară sau fond. Nu poți să știi la urmărire penală dacă se ajunge la fond", a explicat un avocat, citat de portalul de justiţie clujust.ro.

În fazele anterioare, Uioreanu a fost reprezentat de avocaţii Tiberiu Ban și Smaranda Bara. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanța Tribunalului Cluj pentru 2 martie.

Cronologia dosarului Uioreanu

Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv în 29 mai 2014 de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Pe 23 iunie, procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Uioreanu. Acesta este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani. Alături de Uioreanu sunt judecaţi şi oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean. Pogăcean este suspectat de două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată (10 acte materiale, respectiv două acte materiale), iar Bene de dare de mită în formă continuată (şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată sub forma participaţiei improprii ca instigator potrivit (două acte materiale) şi spălare de bani.

După mai bine de patru luni de arest preventiv, timp în care a ţinut în aşteptare întreaga scenă administativă judeţeană, Horea Uioreanu şi-a prezentat în data de trei octombrie, prin intermediul avocaţilor săi, demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

Totodată, după mai multe încercări eşuate ale avocaţilor săi de a-l elibera pe Uioreanu din arestul preventiv, Curtea de Apel Cluj a dispus, în 12 noiembrie 2014, mutarea sa de la Penitenciarul Gherla în arest la domiciliu.

Dosarul fostului preşedinte al CJ Cluj a ieşit din camera preliminară şi a fost trimis spre judecată, pe fond, la Tribunalul Cluj, în 19 ianuarie 2015.

Comenteaza