Dubla doi! Prima autostradă care se deschide în 2018 este lângă Cluj

Dubla doi! Prima autostradă care se deschide în 2018 este lângă Cluj
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va face joi, 15 februarie 2018, recepţia lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeș - Turda, însă Asociaţia Pro Infrastructură (API) este de părere că nu se va da drumul la traficul auto.

"Deși tronsonul este practic finalizat și se poate circula pe autostradă în condiții de maximă siguranță, probabil că atitudinea oficialilor din CNAIR va rămâne aceeași ca în cazul recepției proiectului vecin care este gata de la finalul lunii noiembrie 2017.

Disputelor dintre CNAIR și constructorul lotului 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (Tirrena Scavi) li se vor adăuga, probabil, noi scuze, acuze, invenții și interpretări strâmbe ale contractului, proiectului tehnic și ale actelor normative (precum regulamentul de recepție), de data aceasta la adresa celor de la Porr, antreprenorul general al lotului 4.

Rezultatul? Șoferii își vor risca viața în continuare pe DN1, un drum îngust, aglomerat și periculos, deși alături vor avea două segmente de autostradă (perfect funcționale) cu o lungime de 28,7 km care conectează orașul Aiud de A3 Gilău - Câmpia Turzii", scriu reprezentanţii API.

Reprezentanţii CNAIR au vizitat în 10 ianuarie tronsonul 4 al autostrăzii Sebeş - Turda, cel care are o jumătate de traseu pe teritoriul Clujului. Lucrarea a fost gata în decembrie, însă CNAIR a solicitat unele remedieri. La mijlocul lunii ianuarie au fost publicate o serie de fotografii în care au fost prezentate ultimele lucrări de remediere efectuate pe acest lot.

Lotul 4 (16,3 km) se întinde de la nodul Decea până la intrarea în autostradă din zona Turda; km 53+700 - km 70+000). Constructor este Porr Construct SRL/Porr Bau, cu contract de 470.004.890 lei (fără taxa pe valoarea adăugată), semnat în 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi A3.

Comenteaza