“Ţeparul” Leontiuc, condamnat la 19 ani de închisoare cu executare VIDEO

“Ţeparul” Leontiuc, condamnat la 19 ani de închisoare cu executare VIDEO
Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, astăzi, pe pastorul luteran Marius Leontiuc, în dosarul uneia dintre cele mai mari ţepe imobiliare din România, la 19 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de casație și Justiție.

Cei circa 120 de păgubiţi din dosarul pastorului luteran Marius Leontiuc aşteaptă de cinci ani banii pe care i-au plătit pe nişte apartamente care nu au fost construite niciodată. Leontiuc a fost condamnat anterior la 10 ani de închisoare, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel Cluj.

La termenul anterior, din 1 noiembrie, păgubiţii au spua ca nu îi intereseaza condamnarea penală a lui Leontiuc, dar vor să-şi primească înapoi avansurile date pe locuinţele care nu s-au mai construit. Leontiuc nu a vrut sa le spună oamenilor unde sunt banii lor. Pastorul a declarat că nu are rost să returneze din pagubă, pentru că nu beneficiaza de clemenţa instanţei.

Marius Leontiuc a primit despăgubiri de 9.600 de euro de la CEDO pentru că a stat în arest preventiv aproape 4 ani.

UPDATE:  Nicoleta Bârlă, Fosta operatoare a companiei SC Cristal Group SRL - agenţia prin care Marius Leontiuc a reuşit să-i înşele pe cei 120 de clujeni, a fost condamnată la 16 ani de închisoare cu executare.

UPDATE: Lenotiuc a fost obligat de instanţă să-i despăgubească pe cei 120 de clujeni înşelaţi. Fiecare dintre aceştia a plătit pentru apartamentele fantomă între 5.000-13.000 de euro.

Comenteaza