Experienţă traumatizantă: patru oameni, atacaţi de urs

Experienţă traumatizantă: patru oameni, atacaţi de urs
Patru muncitori forestieri au trecut miercuri la prânz printr-o experienţă traumatizantă, pe care nu o vor uita cu uşurinţă. Aflaţi la tăiat de lemne, au fost atacaţi de un urs agresiv.

Inedita întâlnire între om şi fiară a avut loc în jurul orei 12:00 în apropierea localităţii Măguri. Cei patru s-au dus liniştiţi să taie nişte copaci dintr-o pădure din zonă, însă la scurt timp după ce au ajuns un urs a ieşit dintr-un hăţiş şi i-a atacat.

Unul dintre ei a reuşit să scape sărind de pe o stâncă pe zăpadă, însă alţi doi nu au fost la fel de norocoşi: unul nu a reuşit să fugă suficient de repede şi a fost muşcat de picior, iar altul s-a rostogolit împreună cu ursul la vale, suferind leziuni grave.

"La un moment dat, am observat ceva micându- se într-un hățiș. La scurt timp, ursul s-a ridicat și a pornit spre noi. Cel aflat mai în față a sărit de pe o stâncă de vreo patru metri și a avut noroc cu zăpada că altfel se nenorocea. Al doilea, fiind mai în vârstă, nu a putut fugi și a încercat să se apere cu securea dar nu a nimerit ursul. Fiara l-a mușcat de picior și i-a zdrobit osul de la piciorul drept și l-a arucat pe stânci. După al treilea, ursul a fugit dar fiind pantă s-a dezechilibrat și a luat-o la vale și omul la fel. Muncitorul a suferit și el răni grave în urma faptului că s-a prăvălit de pe panta de munte", a declarat pentru evz.ro cel de-al patrulea muncitor forestier, scăpat nevătămat.

Bărbatul muşcat a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Ortopedie din Cluj-Napoca pentru a i se acorda îngrijrile medicale necesare. În urma incidentului reprezentanții Inspectoratului Teritorial Silvic și de Vânătoare au afirmat că vor încerca să captureze animalul pentru a vedea dacă este turbat sau nu.

Comenteaza