Experienţă traumatizantă: patru oameni, atacaţi de urs

Experienţă traumatizantă: patru oameni, atacaţi de urs
Patru muncitori forestieri au trecut miercuri la prânz printr-o experienţă traumatizantă, pe care nu o vor uita cu uşurinţă. Aflaţi la tăiat de lemne, au fost atacaţi de un urs agresiv.
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Inedita întâlnire între om şi fiară a avut loc în jurul orei 12:00 în apropierea localităţii Măguri. Cei patru s-au dus liniştiţi să taie nişte copaci dintr-o pădure din zonă, însă la scurt timp după ce au ajuns un urs a ieşit dintr-un hăţiş şi i-a atacat.

Unul dintre ei a reuşit să scape sărind de pe o stâncă pe zăpadă, însă alţi doi nu au fost la fel de norocoşi: unul nu a reuşit să fugă suficient de repede şi a fost muşcat de picior, iar altul s-a rostogolit împreună cu ursul la vale, suferind leziuni grave.

"La un moment dat, am observat ceva micându- se într-un hățiș. La scurt timp, ursul s-a ridicat și a pornit spre noi. Cel aflat mai în față a sărit de pe o stâncă de vreo patru metri și a avut noroc cu zăpada că altfel se nenorocea. Al doilea, fiind mai în vârstă, nu a putut fugi și a încercat să se apere cu securea dar nu a nimerit ursul. Fiara l-a mușcat de picior și i-a zdrobit osul de la piciorul drept și l-a arucat pe stânci. După al treilea, ursul a fugit dar fiind pantă s-a dezechilibrat și a luat-o la vale și omul la fel. Muncitorul a suferit și el răni grave în urma faptului că s-a prăvălit de pe panta de munte", a declarat pentru evz.ro cel de-al patrulea muncitor forestier, scăpat nevătămat.

Bărbatul muşcat a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Ortopedie din Cluj-Napoca pentru a i se acorda îngrijrile medicale necesare. În urma incidentului reprezentanții Inspectoratului Teritorial Silvic și de Vânătoare au afirmat că vor încerca să captureze animalul pentru a vedea dacă este turbat sau nu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza