Expoziția „Minerale și asociații minerale din România”, la UBB

Expoziția „Minerale și asociații minerale din România”, la UBB

Universitatea Babeş-Bolyai anunţă organizarea, la Cluj, a expoziţiei „Minerale și asociații minerale din România”.

Universitatea Babeş-Bolyai, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, Departamentul de Geologie al Facultăţii de Biologie și Geologie și Muzeul de Mineralogie, în colaborare cu Consiliul Judeţean Maramureş și Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, organizează expoziţia „Minerale și asociații minerale din România”.

Expoziția face parte din proiectul cultural „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, şi reuneşte 124 de exponate mineralogice care provin de la Secţia de Știinţe Geonomice a Academiei Romȃne, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Institutul Geologic al Romȃniei – Muzeul Naţional de Geologie Bucureşti şi CNCAF Minvest Deva – Muzeul Aurului Brad.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 6 septembrie 2019, de la ora 11.00, în spațiul expoziţional al Universității Babeş-Bolyai (str. Moților nr. 11, sala 300).

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 6 septembrie 2019 – 3 noiembrie 2019, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.00. Intrarea este liberă.

Evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, cu accent pe contribuţia adusă patrimoniului mineralogic universal cu un număr de 38 de minerale descoperite şi descrise pentru prima dată de pe teritoriul ţării noastre. 

Comenteaza