Femeie împușcată din greșeală în cap de polițiști, în stare gravă la Cluj

Femeie împușcată din greșeală în cap de polițiști, în stare gravă la Cluj

O femeie din judeţul Mureş a fost împuşcată în zona capului, de greşeală, de un poliţist care urmărea un şofer fugar. Victima este în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Cluj, Clinica de Neurochirurgie.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că incidentul s-a produs vineri seara, când un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui şofer aflat în trafic. Acesta nu a oprit, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii rutieri au pornit în urmărirea maşinii, care a fost dată în consemn colegilor aflaţi în direcţia spre care se îndrepta fugarul. În zona localităţii Aluniş, poliţiştii au identificat din nou autoturismul şi au efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, dar nici de această dată şoferul nu s-a conformat.

Un poliţist a efectuat foc de armă asupra autoturismului, însă un glonţ a lovit în zona capului o femeie de 59 de ani, din localitate, care se afla în zonă, ca pieton. În acel moment oamenii legii au abandonat urmărirea autoturismului şi i-au acordat primele îngrijiri femeii, solicitând intervenţia unei ambulanţe.

Femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, fiind apoi transferată la SCJ Cluj. Şoferul fugar a fost oprit în localitatea Răstoliţa şi au fost aplicate măsurile legale. În acest dosar, polliţiştii fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

Sursele citate au declarat că poliţistul care a rănit-o pe femeie are 48 de ani. Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti. De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Comenteaza