Fetiţă de doi ani şi şapte luni, bătută cu tocătorul de vinete de tatăl natural

Fetiţă de doi ani şi şapte luni, bătută cu tocătorul de vinete de tatăl natural
Mama copilului spune că bărbatul era beat când a comis fapta, dar obişnuieşte s-o bată pe ea şi pe copii chiar şi treaz.

Argheluş este o femeie mică de statură, dar vioaie, în vârstă de 33 de ani, care a fost crescută la Casa Copilului din Huedin. Cu Zoli, un bărbat în vârstă de 46 de ani, are două fetiţe, una în vârstă de trei ani şi opt luni şi alta de doi ani şi şapte luni, dar s-a despărţit de el în urmă cu câteva luni, nemaisuportând violenţele acestuia, exercitate asupra ei şi a copiilor.

S-a mutat împreună cu fetiţele la socrul său, un om cumsecade, care le-a primit cu bucurie, tatăl „boxerului" - cum şi-a botezat soţul. Însă miercuri seară, fetiţa cea mică, Helga, o fată frumoasă, deşteaptă - dar aprigă ca ardeiul iute - n-a scăpat de mânia tatălui, când acesta o suplinea pe mamă şi pe bunic, plecaţi cu nişte treburi de acasă.

Singur în casă fiind cu fetiţa şi băut, acesta dorea să doarmă, iar Helga, dornică de joacă, nu-l slăbea o clipă.

„Aşa că a luat un tocător de vinete din lemn, cu care a lovit-o peste picioare şi în zona obrazului drept, lăsându-i urme vizibile. Când m-am întors, fetiţa mi-a spus că tati a bătut-o. Eu am luat-o atunci şi m-am dus cu ea la Protecţia Copilului, iar cei de acolo m-au trimis la IML, să-mi scot certificat medico-legal pentru fetiţă, după care ei vor sesiza poliţia pentru a-l decădea din drepturi şi, eventual, pedepsi", declară, mâhnită, Argheluş.

Femeia a prezentat fetiţa medicilor legişti, iar aceştia, după ce au consultat-o, i-au eliberat un certificat medico-legal în care-i recomandă micuţei două zile de îngrijiri medicale.

„Cu hârtia asta mă-ntorc imediat la doamnele de la Protecţia Copilului şi mă duc şi la Secţia 7 de poliţie. Sper să se facă odată dreptate, fiindcă destul ne-a chinuit omul ăsta. I-am tot spus: <Nu le mai bate pe fete, fiindcă ele merg la grădiniţă, le văd educatoarele şi după aceea n-o să-ţi fie bine>. Dar nu m-a ascultat şi acum nu mai are altceva de făcut decât să tragă ponoasele", arată Argheluş, împingând cu dificultate căruciorul în care se afla Helga şi părăsind apoi instituţia medicală.

Comenteaza