Foto Fiica unui senator USR, intoxicată cu gaze lacrimogene la protest: "Cum e ca un guvern să-şi gazeze propriii cetăţeni? Şi pe copii!"

Fiica unui senator USR, intoxicată cu gaze lacrimogene la protest: "Cum e ca un guvern să-şi gazeze propriii cetăţeni? Şi pe copii!"
| Foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu a avut nevoie de intervenţia medicilor, deoarece a fost intoxicată cu gaze lacrimogene împrăştiate în timpul protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD? Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față... Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție! Cum e ca un guvern să-și gazeze propriii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?", relatează senatorul USR, Vlad Alexandrescu, pe Facebook.

"Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie. Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei.

Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo? Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa", încheie senatorul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza