Foştii angajaţi de la Mechel primesc o parte din banii datoraţi. Ce spune sindicatul VIDEO

Foştii angajaţi de la Mechel primesc o parte din banii datoraţi. Ce spune sindicatul VIDEO
Protestatarii de la Mechel rămân neîncrezători, deşi au fost anunţaţi că vor primi o parte din bani de la conducerea combinatului. Oamenii au primit noi promisiuni că astăzi vor primi pe carduri câte 900 de lei, adică mai puţin de o treime din suma pe care ar fi trebuit să o încaseze. Pe de altă parte, prefectura le propune foştilor salariaţi de la Mechel asistenţă pentru negocierea reeşalonării datoriilor la utilităţi.

"Astăzi oamenii îşi vor ridica banii promişi ieri", spune liderul de sindicat Ioan Pascu. "S-au făcut toate diligenţele, s-au trimis documentele la bănci, s-au plătit tichetele de masă. Nu ştiu dacă vor sosi astăzi sau cel mai târziu mâine dimineaţă".

Prefectura Cluj a anunţat că instituţia încearcă să-i ajute pe foştii angajaţi ai Mechel. Prefectul Gheorghe Vuşcan i-a invitat pe oameni să apeleze la serviciul social al primăriilor de domiciliu, pentru a fi asistaţi în negocierile cu furnizorii de utilităţi în vederea reeşalonării plăţilor. Cu toate acestea, oamenii nu mai cred în promisiuni iar soluţia propusă de prefect a fost primită cu reţinere.

"Dacă io-s disponibilizat şi factura nu-i pe mine, cine îmi face mie reeşalonarea?", întreabă un protestatar. "Utilităţile nu-s pe numele meu, deci eu nu am niciun avantaj de aici", adaugă altul. "Pe mine nu mă ajută chiar cu nimic, că de 6 luni am venit zero", spune un al treilea.

Majoritatea celor care au ieşit la protest spun că nu aşteaptă soluţii miraculoase. Ei cer doar autorităţilior să oblige legal conducerea companiei să le plătească drepturile care li se cuvin.

Reporter: Ciprian Aron
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza