Gala Excelenţei la Feminin. Şapte clujence au fost recompensate pentru activitatea lor

Gala Excelenţei la Feminin. Şapte clujence au fost recompensate pentru activitatea lor
Şapte clujence au fost premiate pentru activitatea lor deosebită în cadrul Galei Excelenței la Feminin, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție.

Gala a fost deschisă, conform tradiției, de primarul Emil Boc, care i-a înmânat Rariței Zbranca premiul pentru management cultural. Director al unei fundaţii şi cofondator al unuia dintre cele mai cunoscute spaţii culturale din oraş, Zbranca este coordonator în cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020 şi face parte din echipa care pregătește candidatura Clujului pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană.

„Gala Excelenței la Feminin și-a câștigat deja locul în calendarul anual al evenimentelor importante din Cluj-Napoca și ne-am bucurat să vedem un interes atât de mare din partea comunității pentru acest proiect special al asociației noastre. Aici omagiem trecutul, prezentul și viitorul și aducem în lumina reflectoarelor doamne care excelează, inspiră și merită întreaga noastră apreciere", a declarat Mihaela Rus, președintele Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, organizatorul evenimentului.

Pe scenă a urcat mai apoi Pascal Fesneau, consulul onorific al Franței la Cluj-Napoca, care i-a oferit scriitoarei Ruxandra Cesereanu premiul pentru literatură. Poetă, prozatoare și eseistă, aceasta este profesor de Literatură Comparată la Facultatea de Litere şi redactor-șef adjunct al unei reviste de cultură. De-a lungul carierei, a publicat peste 20 de cărți.

Premiul pentru implicare în administrația publică locală a fost prezentat de Ion Sturza, care i-a decernat distincția Emiliei Botezan, persoana care conduce Biroul de Relații Externe și Investitori din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Botezan s-a remarcat prin atitudinea pozitivă față de investitorii interesați de oraș, ca mediator prin excelență între administrația publică locală și mediul de afaceri.

De asemenea, Vlad Agachi, dirijorul Young Famous Orchestra, i-a înmânat premiul pentru curaj, responsabilitate și disciplină sportivă alpinistei Cristina Pogăcean. Unul dintre alpiniștii de vârf ai României, ea are un portofoliu de peste 25 de premii, iar anul trecut a fost nominalizată, împreună cu Cosmin Andron, la „Pioletul de aur", cel mai prestigios titlu pe care îl poate primi un alpinist în cariera sa.

În continuare, bancherul Iosif Pop a recompensat-o pe profesorul universitar Sevastița Muste cu premiul pentru cercetare în domeniul agroalimentar. "Decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV, Muste s-a remarcat prin managementul academic profesat la cele mai înalte standarde, activitatea didactică performantă și pasiunea către cercetare, bazată pe crezul într-o nutriție sănătoasă", au afirmat organizatorii. 

La rândul său, Felicia Tulai, creatoarea celebrului brand clujean de uleiuri presate la rece, a înmânat premiul pentru implicare în comunitate, care a ajuns la Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj, specialistă în consiliere filantropică și dezvoltare comunitară, atragere de resurse și acordare de finanțări.

Pictorul Nicolae Maniu i-a înmânat apoi premiul pentru jurnalism și blogging Ruxandrei Hurezean, redactor-șef adjunct al unui săptămânal clujean. Gala Excelenței la Feminin este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri - AFA Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. 

Comenteaza