Gala Tradiţiilor Populare, la Berăria Culturală. Publicul, aşteptat să se îmbrace în costume populare

Gala Tradiţiilor Populare, la Berăria Culturală. Publicul, aşteptat să se îmbrace în costume populare
Miercuri seara de la ora 19:00 la Berăria Culturala va avea loc “Gala Tradițiilor și Portului Popular Românesc - S.O.S. Tradiția Românească”.

Producătorul şi moderatorul evenimentului, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, a invitat publicul să vină la acest eveniment îmbrăcat în haine tradiţionale româneşti. El afirmă că va fi o "Gală a Frumuseții și Autenticității" milenare românești, dar şi a păstrătorilor acestei minunate creaţii lăsate moştenire de înaintaşiii noştri.

"Va fi un spectacol al tradiției, pe care nu avem voie să o pierdem, dar şi a păstrătorilor de obiceiuri şi creaţii străvechi româneşti. Aşa după cum afirmă şi domnul Gheorghe Căpuşan, avem o zestre fabuloasă, lăsată de străbunii noştri, pe care suntem obligați să o păstrăm și să o perpetuăm.

Gala va fi un eveniment de suflet și de înaltă ținută, în cadrul căruia studenții de la Asociația Zestrea, și ceilalți prestigioși invitați, vă vor încânta sufletul cu rostirile lor, dar şi cu minunatele costume şi dansuri populare naţionale", a afirmat Novăcescu.

De asemenea, câteva femei pricepute le vor prezenta doritorilor din public unul dintre cele mai străvechi meşteşuguri româneşti.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Popular „Poarta de su' Feleac" şi se va desfăşura în Sala Euphoria de la fabrica de Bere Ursus.

Comenteaza