Idei pentru Cluj. Baie şi spălătorie publice

Idei pentru Cluj. Baie şi spălătorie publice
Clujenii se implică în programul de Bugetare participativă derulat de municipalitate şi care însumează fonduri de 2 milioane de euro

"O construcție simplă din lemn care să cuprindă: într-o parte, dușuri și toalete, iar în cealaltă, o spălătorie cu mașini automate de spălat haine. Prețurile pentru servicii să fie modice, dar să existe, pentru a asigura întreținerea pe de o parte și pentru a responsabiliza beneficiari. Personalul poate fi asigurat de cei care trebuie să execute ore în folosul comunității", scrie Liana Maria Vescan, care mai punctează "În Cluj a existat o baie publică numită Diana, acolo unde azi este în paragină Ștrandul municipal. O localiție potrivită ar fi Parcul Rozelor". Bugetul propus este de 150.000 de euro. 

Şi Robert Mihaly Kovacs propune "Construirea/amplasarea unor toalete/wc-uri publice în special în zona centrală și in zonele unde circulația pietonală este foarte mare. Toalete atât pentru femei și bărbați cât și pentru nou născuți și oameni cu dezabilitati!". Bugest estimativ: 100.000 euro. 

Proiectele clujenilor pot fi depuse până în 20 august 2017, iar cele care obțin cel mai mare număr de voturi vor fi implementate de către Primăria Cluj-Napoca începând cu 2018. Este primul proces de bugetare participativă online din România, prin care municipalitatea urmărește implicarea directă în luarea deciziilor privind proiectele orașului a tuturor celor care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au cel puțin 18 ani.

VEZI şi Pasarelă peste Calea Turzii

Parc tematic "România în miniatură" şi Aleea celebrităţilor

Pe ce vor clujenii să cheltuie banii primăriei

Comenteaza