În Italia se intră doar cu test COVID negativ! Documentul ar trebui tradus în engleză sau italiană

În Italia se intră doar cu test COVID negativ! Documentul ar trebui tradus în engleză sau italiană
| Foto: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în Republica Italiană, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19. 

Cetăţenii care vin din România sunt obligaţi să prezinte un test COVID negativ. Documentul este recomandat să fie tradus în engleză sau italiană. Totodată, este impusă şi o carantină timp de 5 zile. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 31 martie şi se aplică până la data de 6 aprilie, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, în acest interval, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat state incluse pe lista C din Anexa 20 a Decretului Preşedintelui Consiliului de Miniştri, inclusiv România, în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Republica Italiană, au următoarele obligaţii:

* să prezinte, la intrarea pe teritoriul italian, rezultatul negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării. Având în vedere faptul că autorităţile italiene nu au stabilit un model al adeverinţei care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză;

* să se supună măsurii de supraveghere sanitară şi să intre în autoizolare pentru o perioadă de cinci zile;

* să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, după efectuarea celor cinci zile de autoizolare.

Comenteaza