Încă o săptămână de proteste la Mechel. Ce spun foştii angajaţi VIDEO

Încă o săptămână de proteste la Mechel. Ce spun foştii angajaţi VIDEO
O nouă săptămână de proteste la combinatul metalurgic de la Câmpia Turzii. Peste 100 de foşti angajaţi au ieşit în stradă pentru a noua zi, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii promise atunci când au fost disponibilizaţi. Oamenii sunt hotarati să nu renunţe la proteste. Mai mult, protestatarii ameninţă că vor intra cu forţa în combinat şi îşi vor împărţi bunurile găsite, dacă situaţia lor nu se va rezolva până vineri.

Strânşi în faţa combinatului, muncitorii au organizat înmormântarea fabricii. Nu a lipsit o cruce improvizată, prinsă pe poarta întreprinderii. "Crucea e pentru oraş, dacă a murit Mechel-ul", spune unul dintre protestatari. "Trebuie înmormântat, nu? Pentru directorii ăştia care ne-o minţit atâţia ani de zile. Să ne deie banii, că altceva nu cerem. Să facă locuri de muncă înapoi, că de-aia o cumpărat fabrica, nu s-o taie".

Vezi ce spun câţiva dintre protestatari, în materialul video

Conducerea combinatului insistă că singura modalitate de a-i plăti pe oameni este să vândă uzina la fier vechi.

"Mi se spune acelaşi lucru, vrem să facem, vrem să facem, dar n-avem bani", spune liderul de sindicat Ioan Pascu. "Merg pe aceeaşi idee, că vor tăia 4.000 de tone de fier vechi şi începând cu data de 20 vor începe să plătească.  Sper ca nu cumva să se apuce să taie secţia Laminorul 3, pentru că oamenii vor intra automat peste ei".

Muncitorii se vor strânge şi mâine în faţa combinatului pentru a-şi cere drepturile.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza