Peste 70 de vitezomani, depistaţi de radar pe autostrăzi. Recordul de viteză, lângă Cluj

Peste 70 de vitezomani, depistaţi de radar pe autostrăzi. Recordul de viteză, lângă Cluj

Dintre cei 71 de şoferi care au fost depistaţi de poliţişti, săptămâna trecută, conducând cu viteze de peste 180 de kilometri la oră pe autostrăzi, cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de a unui şofer care gonea pe autostrada A3.

Potrivit IGPR, în perioada 16 – 22 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În această perioadă, polițiștii au depistat 71 de șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 9 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A3, la data de 17 iulie, când polițiștii au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Cluj, care conducea cu viteza de 215 km/h.   

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

Comenteaza