Incendiul de la groapa de gunoi a Clujului, stins după mai bine de 19 ore FOTO

Incendiul de la groapa de gunoi a Clujului, stins după mai bine de 19 ore FOTO
Șase autospeciale din trei subunități ale ISU Cluj au intervenit mai bine de 19 de ore pentru a stinge incendiul ce a cuprins, duminică seara, deşeurile din rampa de gunoi temporară din zona Pata Rât, din municipiul Cluj-Napoca.

În această misiune au fost implicaţi 20 de pompieri şi au fost utilizate câteva sute de metri cubi de apă, pentru stingerea focarelor de incendiu. Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ardeau în masă, stivele au avut o înălțime considerabilă, iar multiple focare ale incendiului s-au manifestat diferit, pe o suprafață de circa 2.000 mp.

"Pentru stingerea focului a fost necesară desfacerea stivelor de deșeuri cu utilajele din obiectiv și stingerea lor cu jet de apă în masa deșeurilor, acțiune elaborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate", transmit reprezentanţii ISU Cluj. 

O autospecială de stingere a incendiilor va rămâne în continuare la locul evenimentului pentru a limita posibilitățile de reaprindere a focarelor stinse.

Cauza probabilă care a dus la producerea acestui incendiu este în curs de cercetare.

Administratorii rampei temporare de gunoi a Clujului cred că incendiul a fost provocat intenţionat şi au depus o plângere în acest sens la poliţie. ZIUA de CLUJ a intrat în posesia înregistrărilor VIDEO ale Salprest Rampă. În imagini se pot observa câteva persoane chiar lângă munţii de gunoaie, iar la puţin timp după plecarea lor iese fum dintre deşeurile depozitate, ce se transformă repede într-un incendiu puternic.

În urma cercetărilor la faţa locului, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a deschis un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă in rem.

Comenteaza