Intervenţie în forţă, în cazul unui atac asupra unui transport special GALERIE FOTO

Intervenţie în forţă, în cazul unui atac asupra unui transport special GALERIE FOTO
Efective aparținând structurilor de ordine și siguranță națională din județul Cluj au intervenit pentru gestionarea unei situații cu grad ridicat de risc, în cazul unui atac asupra unui transport special.

Nu a fost vorba de o situaţie reală de criză, ci de scenariul unui amplu exerciţiu de pregătire pentru situaţii de risc, ce s-a desfăşurat în zona fostului poligon militar Valea Gârbăului, din capătul cartierului Mănăștur.

Simularea face parte din acţiunea "Porolissum 15", un exerciţiu ce are loc conform unei planificări prealabile, fiind prevăzut în graficul de pregătire pentru anul 2015. Acesta are drept scop antrenarea în comun a reprezentanţilor structurilor cu responsabilităţi în asigurarea climatului de siguranţă publică la nivelul judeţului Cluj.

"Prin desfăşurarea exerciţiului „Porolissum 15" vor fi verificate şi evaluate procedurile comune de acţiune destinate gestionării unor potenţiale situaţii de risc, atât din punctul de vedere al funcţionalităţii, cât şi al eficienţei acestora. De asemenea, se vor verifica funcţionalitatea si compatibilitatea mijloacelor de comunicaţii şi a logisticii din dotare", au precizat organizatorii acţiunii.

Comenteaza