Israelieni bătuţi de forţele de ordine la mitingul din Victoriei. Reacţia ambasadei Israelului

Israelieni bătuţi de forţele de ordine la mitingul din Victoriei. Reacţia ambasadei Israelului

Potrivit Ambasadei Israelului la Bucureşti, patru turişti israelieni au fost agresaţi de forţele de ordine, la protestul de vinerea trecută din Piaţa Victoriei, cu toate că aceştia au arătat paşapoartele.

"Cu privire la incidentele în care au fost implicaţi patru turişti israelieni vineri seară, ambasada Statului Israel comunică următoarele: Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiştii israelieni, nevinovaţi, s-au afla foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau cu un taxi, de la jotel, către un restaurant din Bucureşti. Au fost opriţi, traşi afară din maşină, şi în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Israelului în România.

Tot la manifestaţia de vinerea trecută, câţiva jurnalişti austrieci au fost agresaţi de către forţele de ordine. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a transmis, sâmbătă, un mesaj pe Twitter, prin care a condamnat violenţele produse la Bucureşti şi aşteaptă clarificări din partea României după ce jurnalişti austrieci au fost agresaţi de forţele de ordine în timpul protestelor desfăşurate vineri.

"Condamnăm puternic violenţele de la Bucureşti, în cursul cărora au fost răniţi mulţi demonstranţi şi jurnalişti. Aşteptăm clarificări. Îi doresc recuperare rapidă cameramanului ORF care a fost rănit", a transmis Sebastian Kurz prin Twitter.

Comenteaza