Jurnal TRX | Roboţelul de la Cluj a trecut oceanul. Mai sunt câteva zile până la competiţie

Jurnal TRX | Roboţelul de la Cluj a trecut oceanul. Mai sunt câteva zile până la competiţie
| Foto: Facebook

Membrii echipei Transilvania Robotix, împreună cu Robert, robotul, au ajuns în Statele Unite ale Americii unde vor participa la Maryland Tech Invitational. 

ZIUA de CLUJ sprijină inovația și tinerii talentați ai Clujului şi a încheiat un parteneriat media cu TRX, astfel că veţi putea urmării întregul parcurs al elevilor clujeni la competiţia de robotică din Maryland.

După o escală la Paris, elevii reuniți în asociația Transilvania Robotix, mai pe scurt TRX, au ajuns, împreună cu Robert, în Statele Unite ale Americii. Tinerii inventatori ţin un jurnal video al aventurii lor americane.

În prima zi a drumului spre America echipa TRX a făcut un popas la Paris. Au vrut să-i arate turnul Eiffel lui Robert.

”Mergem în Statele Unite plini de speranță. Am lucrat mult la robot în ultimele săptămâni, pentru a-i îmbunătăți funcțiile și pentru a-i adăuga altele noi. Ne-am antrenat zilnic și cred că suntem la un nivel bun. Nu știm exact ce ne așteaptă, dar ne putem închipui: o competiție cu cei mai buni roboți de First Tech Challenge și cei mai buni driveri de vârsta noastră de pe planetă”, a spus Gabriela Țîrțan, elevă în clasa a XI-a, singura fată driver din finala First Tech Challenge din România, unde TRX a ocupat locul al doilea.

Echipa de la Cluj, coborând din avionul care i-a dus la New-York

 

Comenteaza