Klaus Iohannis a pedalat pentru Invictus 2017

Klaus Iohannis a pedalat pentru Invictus 2017
"A fost excelent. Am aflat de această inițiativă și cred că am stat câteva secunde maxim să judec și m-am hotărât să particip", a spus preşedintele după câteva ture cu bicicleta.

Președintele Klaus Iohannis a mers joi pe bicicletă sprijinindu-i astfel pe militarii români răniți în teatrele de operații din Afganistan care intenţionează să participe la Jocurile Mondiale Paralimpice - Invictus Games 2017, precizând că unul dintre motivele pentru care a participat la eveniment este că ''ține la militarii români'.'

"În primul rând, mi-a făcut mare plăcere să pedalez pentru eroii noștri - militari răniți în Afganistan, care vor să participe la o competiție specială, Invictus, în 2017, și sper că și după aceea încă la multe ediții. Este foarte important de știut că România participă cu trupe în multe teatre de operații și doar în Afganistan avem 25 de eroi decedați și peste 100 de eroi români răniți și dintre aceștia o bună parte vor să fie în continuare sportivi. Mi se pare extraordinar acest simbol, această putere, voință de a continua și acesta a fost motivul principal pentru care am participat astăzi ca să le arăt că văd aceste lucruri și țin la ei. Nu țin doar la ei, țin la toți militarii noștri care se află în diverse teatre de operații și vreau să știe că mă gândesc la ei", a spus Iohannis, citat de agerpres.ro.

Preşedintele a mai spus că, în opinia sa, în România ar trebui să se facă mai mult sport:  "Am pedalat, am mers cu bicicleta. Eu cred că este un lucru foarte bun, foarte sănătos și în România avem nevoie de mai mult sport, de mai multă mișcare sportivă de masă și de mai mulți sportivi de performanță", adăugând că face sport ori de câte ori are puțin timp liber:

"Câteodată am seara o oră liberă și atunci fac un pic de mișcare. Se întâmplă să am în weekend o jumătate de zi și atunci, dacă vremea permite, ies cu bicicleta și, mai rar, se întâmplă să am o zi întreagă și atunci, dacă vremea este bună, merg la munte".

Scopul campaniei este strângerea de fonduri pentru a-i sprijini pe militarii români răniți în teatrele de operații din Afganistan să participe la Jocurile Mondiale Paralimpice - Invictus Games 2017, care vor avea loc la Toronto, în Canada.

Comenteaza