Mai există oameni cu suflet mare: Cafeneaua socială Cofeels din Cluj-Napoca, salvată de comunitate: ''N-am crezut că-i posibil''

Mai există oameni cu suflet mare: Cafeneaua socială Cofeels din Cluj-Napoca, salvată de comunitate: ''N-am crezut că-i posibil''

Proprietarul cafenelei clujene, unde persoanele cu dizabilitati au o șansă reală la o viață normală, a postat pe Facebook un mesaj prin care cerea susținerea comunității pentru a păstra locația deschisă. Target-ul propus era de 2400 de pachete de cafea vândute până de Crăciun, iar în trei zile, oameni cu suflet mare au achiziționat deja peste 4000.

''N-am crezut că-i posibil să ajungem la peste 4000 de pachete. Am oprit comenzile și se pot plasa doar precomenzi. Este important să spun și aici că absolut toate comenzile vor fi livrate! O sa dureze, însă eu vă promit că fac tot ce pot ca să expediem toate comenzile până pe 15 decembrie.

Comenzile plasate cu ridicare din locație: după ce procesăm comanda (impachetat) te vom apela și-ți vom spune că e gata de ridicat. Spațiul nostru este limitat și ne-ar ajuta dacă veți putea veni să ridicați comenzile în 24 de ore de la momentul în care vă vom anunțat că poate fi ridicată comanda. Alex Dima iți sunt foarte recunoscător că. fără vreo obligație, ai dat acel share care s-a viralizat în comunitatea ta! Săru` mâna!

5 to go mi-ai făcut o surpriză foarte frumoasă când ai lăsat acel comentariu. Iar interviul cu Radu Savopol de la podcastul #GrowingTogetherPodcast m-a inspirat să aduc și mai multă diversitate în viața oaspeților mei.
Vă sunt recunoscător și celor care ați spus că n-a fost bine ce am făcut. Niciodată n-aveam cum să știu dacă va fi bine sau nu să scriu acea postare. Nici eu n-am fost 100% convins că voi ajunge așa repede la obiectiv. Insă reacția comunității mi-a dat multă încredere!

Săru` mâna oamenilor! Sunt coplești cât de tare ați reacționat și mă bucur din tot sufletul că veți avea la masa de Crăciun cafeaua noastră, e o onoare! Mă înclin.

După acest eveniment sper să avem mai des curajul să spunem public și lucrurile alea grele care ne fac să mai rupem proiecția perfecțiunii din online și să ne dăm șansa să fim oameni buni! Mulțumesc din suflet, oameni buni!'', a declarat Lucian Butnaru, patronul cafenelei, care are de plătit datorii de 31.000 de lei.

Lucian Butnaru, un tânăr din Iaşi cu deficienţe de vedere, a reuşit să îşi îndeplinească visurile. Mai întâi, s-a mutat la Cluj-Napoca, unde a absolvit o facultate şi un masterat, iar acum 2 ani a inaugurat Cofeels, o cafenea socială. La Cofeels, patru din cei cinci angajaţi au dizabilităţi.Investiţia în Cofeels a fost de aproape 100.000 de euro, bani obţinuţi din fonduri europene. Proiectul câştigat a fost scris chiar de Lucian.

Comenteaza