Maşină răsturnată la un concurs off-road în Finişel. Pilotul a fost transportat la Urgenţă

Maşină răsturnată la un concurs off-road în Finişel. Pilotul a fost transportat la Urgenţă
O maşină s-a răsturnat astăzi în cadrul unui concurs off-road în localitatea clujeană Finişel, din comuna Săvădisla, o persoană fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU).

Pilotul a fost transportat la UPU Cluj de un echipaj SMURD.

UPDATE Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, persoana rănită a fost preluată de echipajul 4x4 SMURD aflat la faţa locului, la solicitarea organizatorilor competiţiei. "Este vorba de un echipaj care are posibilitatea de a ajunge în zone greu accesibile", a punctat Biriş.

UPDATE: Conform medicilor, pilotul se află în stare critică şi a fost dus în sala de operaţii.

UPDATE Incidentul a avut loc în cadrul competiţiei Cupa Clujului Taubenreuther Transsylvania - ediţia a XII-a ce se desfăşoară între 4-7 iulie în judeţul Cluj. Concursul, organizat de Transsylvania Off Road Club, reprezintă cea de-a treia etapă a campionatului naţional de off-road al României.

Competiţia are loc în zona Gilău-Căpuşu Mic-Valea Ierii (Cluj), potrivit site-ului clubului amintit. Concursul include trasee prin păduri, peste dealuri, prin mlaştini, şleauri, pârâuri, pietre şi ravene şi include trei categorii auto: Standard, Open, Extrem, potrivit Regulamentului Campionatului National de Off Road.

Din nefericire incidente au avut loc recent şi în cadrul altei competiţii automobilistice desfăşurate la Cluj.

În 22 iunie, un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost accidentat mortal în cadrul probei speciale de la Dângău din Raliului Clujului - Transylvania Rally, etapă din cadrul campionatului naţional de raliuri, după ce o maşină din competiţie a ieşit în decor şi s-a răsturnat peste el.

În aceeaşi zi, un pilot din Ungaria şi copilotul său au fost  transpotaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), după ce au suferit un accident tot în cadrul Raliului Clujului, în timpul probei speciale Tarniţa.

Ghinioanele s-au ţinut lanţ la Raliul Clujului: în 22 iunie, echipajul Bogdan Marişca şi Sebastian Itu a abandonat concursul după ce, în cadrul unei probe speciale, maşina le-a luat foc.

Comenteaza