Spectator accidentat mortal la Raliul Clujului, la Dângău

Spectator accidentat mortal la Raliul Clujului, la Dângău
Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost accidentat mortal astăzi după-masă, în cadrul probei speciale de la Dângău din Raliul Clujului, după ce o maşină din competiţie a ieşit în decor şi s-a răsturnat peste el.

Maşina era condusă de Florinel Tincescu, care în zona localităţii Dângău a derapat şi s-a răsturnat cu autoturismul, căzând peste un spectator, în vârstă de 73 de ani, din localitate. În urma incidentului persoana accidentată a decedat.

"Florinel se afla pe traseu şi s-a răsturnat şi a căzut, în afara traseului, peste un spectator", a precizat Irina Mancaş, purtătorul de cuvânt al Transilvania Rally

Poliţia efectuează cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

UPDATE Reprezentanţii Transilvania Rally îşi manifestă, prin intermediul unui comunicat de presă, regretul pentru cele întâmplate, şi au transmis susţinerea pentru membrii Napoca Rally Academy, respectiv condoleanţe familiei victimei. 

"Echipajul Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu a fost implicat intr-un incident nefericit în timpul Transilvania Rally, etapa a patra din Campionatul Naţional de Raliuri. Pe speciala a noua a raliului cei doi au ieşit în decor şi au accidentat mortal un bărbat în vârstă de 73 de ani aflat pe margine. <Echipa Napoca Rally Academy este alături de colegii Florinel Tincescu şi Iulian Nicolăescu care au suferit o ieşire în decor pe penultima probă din Transilvania Rally, în urma căreia un spectator a decedat. În acest moment, rezultatul sportiv trece pe planul secund iar suportul pentru colegii noştri este maxim. În final, dorim să transmitem condoleanţe familiei victimei", a spus Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy. Întreaga suflare automobilistică este alături de Florin şi Iulian şi pe această cale transimitem sincere condoleanţe familiei!", au precizat reprezentanţii Transilvania Rally.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, Daniel Graur, a precizat că poliţiştii din Huedin continuă cercetările în acest caz, iar pilotului urmează să îi fie deschis dosar penal. Din primele cercetări reiese că spectactorul accidentat mortal s-ar fi aflat într-un loc interzis, în zona de siguranţă. La rândul său, maşina a ieşit în decor, părăsind traseul.

Potrivit lui Graur la faţa locului existau benzi de marcaj, iar faţă de organizatori nu vor fi întreprinse cercetări suplimentare.

Comenteaza