Milioane de copii au petrecut mai mult timp online în perioada carantinei, ceea ce i-a expus riscului de a deveni ţinta pedofililor

Milioane de copii au petrecut mai mult timp online în perioada carantinei, ceea ce i-a expus riscului de a deveni ţinta pedofililor
| Foto: blog.havenlife.com

Uniunea Europeană va implementa o serie de măsuri care vizează combaterea abuzurilor sexuale asupra minorilor. Cererea de conţinuturi ilegale pe Internet care înfăţişează copii a crescut semnificativ în timpul carantinei. Milioane de copii au petrecut mai mult timp online în această perioadă, ceea ce i-a expus riscului de a deveni ţinta pedofililor.

Uniunea Europeană are în plan o serie de măsuri care vizează combaterea abuzurilor sexuale asupra minorilor. Decizia vine după ce cererea de conţinuturi ilegale pe Internet care înfăţişează copii a crescut semnificativ în timpul izolării impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Anunţul a fost făcut duminică de către comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, transmite g4media.ro, care citează AFP. 
 
Comisarul european a declarat în cotidianul german Die Welt că doreşte o „luptă mai eficace” împotriva pedofiliei, în special printr-o cooperare mai strânsă cu companiile de internet. „De la începutul pandemiei de COVID-19, cererea de conţinuturi care prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut cu 30% în unele state membre”, a subliniat Johansson.
 
„Avem nevoie de strategii de prevenţie”, dar acest lucru nu este suficient, pentru că trebuie în acelaşi timp „să aplicăm şi legile atunci când sunt încălcate şi să arătăm că valorile noastre au câştig de cauză, atât pe internet cât şi în viaţa reală”, a subliniat aceasta. Experţii au tras mai multe semnale de alarmă în ceea ce priveşte situaţia copiilor vulnerabili, care au stat închişi în case în timpul izolării, la latitudinea autorilor de abuzuri şi lipsiţi de posibilitatea de ajutor din exterior.
 
Totodată, milioane de copii au petrecut mai mult timp online în această perioadă, ceea ce i-a expus riscului de a deveni ţinta pedofililor.
 
Sâmbătă, poliţia din Munster (vestul Germaniei) a anunţat arestarea în diferite regiuni germane a 11 persoane bănuite că au abuzat sexual minori şi au filmat faptele. Într-o ascunzătoare a unuia dintre suspecţi, un tânăr de 27 de ani originar din Munster, au fost găsiţi circa 500 terabiţi de date, inclusiv înregistrări video şi fotografii. Anchetatorii au identificat cel puţin trei copii, cu vârsta 5, 10 şi 12 ani, ca făcând parte dintre victime.
 

Comenteaza