Minculescu, diseară la Cluj prima dată după despărţirea de Iris VIDEO

Minculescu, diseară la Cluj prima dată după despărţirea de Iris VIDEO
Cristi Minculescu revine la Cluj pentru prima dată de la despărţirea de foştii colegi din trupa Iris. Va vânta alături de Nuţu Olteanu, fost chitarist al trupei Iris în anii 80, stabilit în Suedia după Revoluţie. Fostul solist al trupei Iris critică dur capitalismul din România, despre care spune că este unul de cumetrie.

"Suntem la Cluj-Napoca în nişte vremuri în care nu prea se mai mişcă nimic la niciun nivel social", spune Minculescu. "Din păcate asta este epoca post comunistă, şi la capitalismul ăsta de cumetrie singurul lucru e că trece foarte greu sau nu trece deloc. În Polonia a trecut, pentru că ăia au avut nişte oameni excepţionali la economie şi finanţe, care i-au dus unde sunt acuma".

Cristi Minculescu s-a stabilit din 2012 în Germania, unde merge regulat la controale după transplantul hepatic suferit in 2009. Artistul laudă sistemul medical german, în schimb e dezamăgit de cel din România. "Acolo sunt hoteluri cu doctori", spune el. "Aici s-a împământenit ideea "lasă că merge şi-aşa", mai ales în partea de sud. Nu vreau să facă eu apologia sistemului medical românesc, dar vă doresc să nu ajungeţi într-un spital de aici".

Minculescu şi Nuţu Olteanu, alături de doi muzicieni suedezi, vor lansa un album anul acesta. Ei vor cânta în concertul de la Cluj 6 piese noi. "Trei le cânt eu, trei le cântă Ken, după care o să vină şi Cristi, o să asculte tot materialul şi este liber să aleagă ce vrea să cânte", spune Nuţu Olteanu. "Avem ca în tinereţe, o sală de repetiţie unde mergem entuziaşti, repetăm; avem şi un echipament care ne permite să imprimăm tot ce facem, şi decidem - asta e bine, asta mai puţin bine".

Concertul are loc la Casa de Cultură a Studenţilor şi începe la ora 19. În deschidere va cânta trupa clujeană CASH.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

 

Comenteaza