Ministerul Educaţiei schimbă regulile pentru admiterea la facultate: mediile anilor din liceu nu se mai iau în calcul

Ministerul Educaţiei schimbă regulile pentru admiterea la facultate: mediile anilor din liceu nu se mai iau în calcul
Instituţia a publicat în Monitorul Oficial un ordin prin care, la calcularea mediei de admitere într-un program de studiu universitar nu se vor lua în considerare mediile sau notele obținute în timpul anilor de studii. De asemenea, un student nu poate urma în acelaşi timp mai mult de două facultăţi.

Începând din 2012, conducerea fiecărei universităţi va avea de ales între a organiza examen de admitere sau de a face dmiterea la facultate în baza mediilor de la Bacalaureat. Acestea sunt prevederile Ordinului nr. 3.313/ 2012 al Ministerului Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial.

"Potrivit legii, instituţiile de învăţământ superior organizează examene de admitere pentru admiterea în fiecare program şi ciclu de studii universitare. Examenele de admitere se organizează pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de către fiecare instituţie de învăţământ superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare şi ale prezentului ordin.

Examenul de admitere poate consta şi în proba/probe scrisă/scrise sau/şi orală/orale pentru testarea cunoştintelor şi a capacităţilor cognitive. Pentru testarea capacităţilor artistice sau sportive examenul de admitere va conţine obligatoriu şi o probă practică eliminatorie, susţinută anterior celorlalte probe. De asemenea, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studii", se arată în capitolul I, organizarea admiterii, al ordinului MECTS.

Consultă Ordinul MECTS nr. 3.313/ 2012 în ataşamentul textului.

Comenteaza