Noul rector al UBB critică portalul care a costat 6,4 milioane lei, bani europeni. "Trebuie schimbat, nu funcţionează"

Noul rector al UBB critică portalul care a costat 6,4 milioane lei, bani europeni.
Portalul Universităţii "Babeş-Bolyai", care a costat în doi ani peste 6,4 milioane de lei, este criticat de noul rector al universităţii, Ioan Aurel Pop. "Nu funcţionează la parametrii doriţi, trebuie schimbat", spune el.

"Începând cu 2009, UBB a investit 6.410.081,90 lei într-un portal care nu funcţionează la parametrii doriţi", spune el într-un mesaj adresat studenţilor, remis în 5 martie, înainte de a fi ales rector în al doilea tur de scrutin al alegerilor din universitate.

"În multe cazuri e static, nu reflectă transformările din universitate. S-au schimbat denumirile, terminologiile - catedrele au rămas departamente. Trebuie refăcut complet, trebuie să fie dinamic. Mă folosescc cu mare plăcere de toate instrumentele noi, mi-am procurat recent un kindle pentru a citi produsele culturii universale, şi văd destule site-uri ca să-mi dau seama care e de calitate şi care nu", explică Pop pentru ziuadecj.ro. Întrebat dacă site-ul ar putea fi îmbunătăţit, Pop e radical: "trebuie creat un altul, care să se potrivească viziunii celei mai mari universităţi din ţară, care intenţionează să fie printre cele mai bune din lume". Nu înseamnă aceasta că cineva va trebui să răspundă pentru cele 6,4 milioane de lei cheltuite pentru portal? "Va urma un audit financiar. Vom atinge şi problema site-ului", spune el.

Portalul UBBonline a fost lansat în august anul trecut. A fost creat în trei ani şi a fost cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul operaţional sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, iar valoarea totală a proiectului este de 6.410.081,90 lei.


Portalul UBBonline conţine facilităţi educaţionale şi de comunicare electronică pentru studenţi, doctoranzi şi profesori, şi integrează sistemele informatice dedicate ale UBB - AcademicInfo, ManageAsist, Managementul cercetării. Zona privată a portalului este accesibilă cu conturile din sistemele informatice UBB. Vezi aici detalii despre portal"

"Studenţii trebuie să aibă un acces viabil la un sistem funcţional de informaţii academice. Abonamentele la bazele de date trebuiesc multiplicate prin efortul conjugat al UBB şi BCU, accesul la reviste şi cărţi recente de circulaţie internaţională, fiind imperios necesar pentru lucrări de licenţă, masterat ori doctorat de calitate. De asemenea, trecerea la raftul liber este de importanţă prioritară pentru orice student, indiferent de la facultatea care provine ori de biblioteca în care studiază", a spus Pop în mesaj.

Acesta adaugă că atât pentru domeniile de studiu cu accent pe aspectele teoretice, cât şi pentru cele de dominantă practică, "vor fi făcute investiţii materiale majore şi judicioase în infrastructura educaţională".

 

Comenteaza