NU puneți portmoneul la vedere! Polițiștii au pornit la vânătoare de hoți la Târgul de la Negreni

NU puneți portmoneul la vedere! Polițiștii au pornit la vânătoare de hoți la Târgul de la Negreni
| Foto: IPJ Cluj

Polițiștii clujeni sunt prezenți la Târgul de la Negreni din Cluj pentru a asigura siguranța cetățenilor și le dau sfaturi precupeților pentru a-i învăța cum să se ferească de hoți. 

În contextul desfășurării Târgului de toamnă de la Negreni, polițiștii clujeni sunt alături de participanți, pentru siguranța acestora și prevenirea oricăror incidente.

Astfel, începând de joi și până duminică, la încheierea târgului, polițiști de ordine publică, rutieri, de investigații criminale sau investigarea ciminalității economice, alături de jandarmi, se vor afla pe raza comunei Negreni și în zona desfășurării evenimentului.

În cadrul acțiunilor se urmărește combaterea faptelor antisociale, a furturilor din genți, buzunare, bagaje, prevenirea unor posibile situații de tulburare a ordinii și liniștii publice și verificări pe linia activităților economice, pentru combaterea evaziunii fiscale, precum și a comerţului ilicit.

De asemenea, în contextul în care la tradiționalul eveniment este așteptat un aflux mare de persoane, valorile de trafic înspre comuna Negreni se vor intensifica, astfel că efectivele polițiștilor rutieri au fost suplimentate, pentru asigurarea fluenței și prevenirea evenimentelor negative.

Pentru reducerea riscului rutier, conducătorii auto sunt sfătuiţi să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să permită oprirea în condiţii de siguranţă, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze din timp la schimbarea benzii, să nu oprească în mod nejustificat.

Pietonii sunt sfătuiți să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Rute alternative

– În cazul parcurgerii traseului Cluj-Napoca – Oradea sau invers, recomandăm următoarea rută alternativă de deplasare: Cluj-Napoca – Zalău – Nuşfalău - Aleşd / Aleşd – Nuşfalău – Zalău – Cluj-Napoca;

– Dacă vă deplasați pe Autostrada Transilvania, recomandăm ca din localitatea Gilău să continuaţi pe autostradă până la Nădăşelu şi mai departe spre Zalău – Nuşfalău – Aleşd.

De asemenea, participanții sunt sfătuiți să manifeste atenție și prudență asupra bunurilor pe care le au asupra lor. Nu se recomandă poziționarea portmoneului în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

Banii, actele personale şi cheile locuinței nu trebuie păstrate în același loc! În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, dacă aţi asistat sau aveţi cunoştinţă despre săvârşirea unei fapte antisociale, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelați la 112!, transmit polițiștii clujeni. 

Comenteaza