O firmă din Italia şi-a exprimat intenţia de a cumpăra Grupul Mechel România

O firmă din Italia şi-a exprimat intenţia de a cumpăra Grupul Mechel România
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, astăzi, că o firmă din Italia şi-a exprimat intenţia de cumpărare a Grupului Mechel România, cu menţinerea profilului de activitate pentru cele cinci combinate care vor fi scoase la vânzare.

Liviu Pop a declarat, astăzi, la finalul unei întâlniri la Prefectura Cluj cu prefectul Ioan Vuşcan, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentantul rus al Grupului Mechel România, a rezultat că din vânzarea celor cinci combinate din România se doreşte obţinerea a 150 de milioane de dolari.

"Grupul Mechel vrea să vândă cele cinci combinate din România cu 150 de milioane de dolari. Vânzarea care se va face va duce la continuarea activităţii, ei nu doresc să închidă cele cinci combinate din România. Din datele pe care le am, deja există o intenţie de cumpărare din partea unei firme din Italia care ar vrea să cumpere Grupul Mechel din România, dar sunt discuţii preliminare. Urmează ca ei să vină cu precizări din acest punct de vedere. Din discuţiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel România, vânzarea se face în direcţia menţinerii activităţii şi a profilului fără schimbare de destinaţie", a spus Pop.

Potrivit acestuia, o primă întâlnire între Grupul Mechel România şi firma din Italia va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

În ceea ce priveşte combinatul Mechel Câmpia Turzii, Pop a spus că acesta va intra în conservare şi nu se va tăia niciun utilaj pentru a-l duce la fier vechi, scrie mediafax.ro

 

Comenteaza